Hallo Gast
Login
Sluiten
Registreren
Sluiten
Sonnenertrag beschäftigt sich in erster Linie mit Photovoltaik und nachhaltigen Energien. Wir unterhalten die Photovoltaik Datenbank in der unsere Nutzer ihre Erträge und Anlagen untereinander vergleiche können. Neu ist der Datenimport über Solarlog und Sunnyreport.
Nu doneren

Hier sehen Sie die aktuellen Spenden. Wir freuen uns über jeden Beitrag. Nur gemeinsam sind wir stark!

Alle neuen Spenden hier.

Onze hoofdsponsoren

Nieuwste donaties

Planning van PV-installaties

PV-systemen zijn erg gewild tegenwoordig. Vooral bij particulieren. Decentrale energievoorziening, eigen stroomverbruik of actief helpen aan een beter milieu zijn belangrijke beweegredenen.

Heeft u nog geen PV-systeem?

We van Sonnenertrag willen u natuurlijk voor een fotovoltaïsch systeem stimuleren, maar tegelijkertijd waarschuwen om zich van tevoren te informeren . Het gaat om een hoop geld! Het gaat over je geld.

Met een goede voorbereiding, planning en systeem met passende en hoogwaardige componenten kunt u er zeker van zijn dat uw PV-systeem de investering waard is en de terugverdientijd van 10-15 jaar reëel is. In de daarop volgende 5 tot 8 jaren moet het PV-systeem echter ook winst maken. Een PV-systeem is uiteindelijk ontworpen voor 20 tot 30 jaar opbrengst. Zonnepanelen kunnen dus wel degelijk lucratief zijn, zeker als men bedenkt dat 90% van alle PV-systemen geheel of gedeeltelijk gefinancieerd worden.

Idealiter zorgt u vooraf voor gedetailleerde en onafhankelijke informatie. Vraag minimaal drie offertes aan en controleer die bijvoorbeeld in een van de PV-fora.

U vertrouwt uw installateur? Ik tot een bepaalde hoogte ook. Het plannen van een PV-installatie is geen huzarenstuk. Verrassenderwijs zijn de opbrengsten van de verschillende systemen erg verschillend.

Vertrouwen is een ding, controle is beter. Als u bij sonnenertrag de opbrengsten vergelijkt, zult u zien dat goed geplande systemen meer stroomopbrengst genereren dan gemiddeld. Tot wel 30% afwijking in de opbrengsten zijn mogelijk. Als men deze verschillen doorrekent over 20 jaar versterkt zich dit effect nog meer.

Het vervelendst is het voor bezitters van deze ongewone PV-systemen, omdat die hun systeem niet voldoende controleren en dus eigenlijk geld weggooien. Veranderingen aan het systeem nadat het eenmaal is geinstalleerd is erg lastig en brengt weer kosten met zich mee die de eigenaar zal moeten betalen.

Neem dus voldoende tijd om uw systeem goed te plannen. Het zal uiteindelijk zijn profijt opleveren.